notulisten & verslaggevers
Telefoon: 030 - 236 47 84   |   post@rosenbaum.nl

Waar werkt u?

Het notuleerbureau bedient vanuit Utrecht het hele land. In de praktijk komt dat neer op een brede strook Midden-Nederland, de Randstad en wat uitschieters in zuidelijke, oostelijke en noordelijke richting. Beroepsnotulistes reizen dus nogal veel.

Stad en regio zijn meestal wel met de fiets te doen, en dat doen we dan ook, want we hebben immers een zittend beroep? In bewegingsadviezen lees je wel eens dat je je dagelijkse woon-werkverkeer niet mag meetellen bij de uren die je wekelijks zoal aan beweging besteedt; wij dagen bedenkers van dit beleid uit om met ons van hot naar her te trappen, met tegenwind. Eens kijken of die uren dan nog steeds niet tellen!

Vrijwel alle bestemmingen buiten de regio zijn goed per openbaar vervoer te bereiken. Er wordt stevig op gestudeerd om de bereikbaarheid nog meer te verbeteren; zie bijvoorbeeld de publicaties over het project SprintStad van de Vereniging Deltametropool. Op een mooie dag pakken we vanaf het dichtstbijzijnde station de OV-fiets, en zien zodoende ook nog eens wat.

Over het algemeen maakt het in tijd niet zo erg veel uit, zelf rijden of je laten rijden. 'Maar er zijn hartstikke veel storingen bij de NS,' horen wij u denken. Een verstoring van de treindienst komt inderdaad wel eens voor. Wij houden daar een beetje rekening mee door het er niet op aan te laten komen: we nemen een trein eerder. Op de oost-westverbinding nemen we twee treinen eerder, want wij hebben gemerkt dat de spoorwegen die nog niet helemaal in de vingers heeft. Onze opdrachtgever merkt daar niets van, want we berekenen standaard reiskilometers. Eventuele vertragingen nemen wij voor onze eigen rekening.

Naar lastig bereikbare of heel verre locaties, bijvoorbeeld Zeeland of Groningen, gaan de notulistes met de auto, maar die laten zij liefst zoveel mogelijk staan, onder andere om milieuoverwegingen.

Vliegen is voor ons net zo bijzonder als voor de meeste Nederlanders. Laatst mochten we een keer, naar Parijs. Daar ging een van onze opdrachtgevers vergaderen met de (Nederlandstalige) directie van de Franse vestiging van de organisatie. Ons werd gevraagd om mee te reizen, dat vonden we een hele eer. U begrijpt dat wij toch wel nieuwsgierig afwachten of het wat wordt met de tweede nevenvestiging van dat bedrijf, in het Caribisch gebied…..

Wij werken dus bij een internationaal opererend bureau. Is dat het antwoord op uw vraag?


» Alle blogs van De Dames Rosenbaum

RSS  Volg de dames Rosenbaum via de RSS feed.

Webdesign » SPRANQ Utrecht