notulisten & verslaggevers
Telefoon: 030 - 236 47 84   |   post@rosenbaum.nl

De groeten!

De dames Rosenbaum houden van schrijven – letterlijk: er gaat niets boven een fijne pen met goede inkt uit zo'n prachtig flaconnetje. We versturen ook graag een handgeschreven groet, gewoon, op een ansichtkaart met een postzegel erop. Er komt te weinig leuke, verrassende post in de brievenbus, vinden de dames.

Omdat een kaartje in de brievenbus opvalt, sturen we zo nu en dan zo'n papieren groet aan een organisatie die we niet kennen, maar waarvan we denken dat daar veel vergaderd wordt. We proberen daarmee op een vriendelijke manier de aandacht een ogenblik op onze expertise te vestigen. Natuurlijk hopen we dat dit de geadresseerde op het idee brengt om ons eens om een offerte te vragen, maar als dat niet gebeurt vinden we het niet erg. We zijn ook al tevreden als wij hem of haar een glimlach ontlokken, ook al zien wij daar niets van.

We schrijven onze groet geheel met de hand, want dat vinden we leuk. 'Hartelijke groeten van de dames Rosenbaum' zetten we erbij, en het adres van onze website. Soms neemt er iemand contact op, om werkelijk om een offerte te vragen, of om informatie. Missie geslaagd!

Gisteren reageerde er een geadresseerde per e-mail – dat was nog nooit eerder gebeurd. 'We hebben uw kaart ontvangen,' schreef de mailer, 'en we willen geen gebruik maken van uw dienst. Graag ontvangen wij van u per omgaand de bevestiging dat u ons adres uit uw bestand hebt verwijderd.' Als bijlage was er een scan van de voor- en achterkant van onze kaart bijgevoegd.

Wij vonden dit een leuke verrassing! Zoveel aandacht heeft nog nooit iemand aan onze groet besteed! Natuurlijk hebben wij de organisatie in kwestie onmiddellijk een aardig mailtje teruggestuurd. 'Post die u niet wilt hebben, krijgt u vanzelfsprekend niet meer', tikten we, 'en om u gerust te stellen: wij hebben hier geen bestand van niet-opdrachtgevers. U bent dus niet geregistreerd bij ons; dit was eenmalig.' De afzender kreeg nog wel onze bereikbaarheidsgegevens met logo een keer te zien, want die komen standaard onder een e-mailbericht. Wat een exposure!

Het zou ons niet verbazen als hier toch nog een vervolg op kwam. Daar doen wij dan een volgende keer verslag van.

 


» Alle blogs van De Dames Rosenbaum

RSS  Volg de dames Rosenbaum via de RSS feed.

Webdesign » SPRANQ Utrecht