notulisten & verslaggevers
Telefoon: 030 - 236 47 84   |   post@rosenbaum.nl

Peschen

"….. werd indertijd niet aangenomen, evenmin als onze Peschen-motie." Dat zei de woordvoerder, en dan schrijft een ijverig reporter snel op: 'Peschen-motie ook afgewezen.' Op kantoor, bij het samenstellen van het artikel, stokte het werk. Wat is een Peschen-motie?

Volgens Google was het een achternaam. Natuurlijk, dachten wij, het gaat om een motie die door mijnheer Peschen werd ingediend. Dat hadden wij zelf ook wel kunnen bedenken, zo wordt dat gezegd. Een motie, het formele middel waarmee een gemeenteraad discussiepunten aan de vergadering kan voorleggen, krijgt in het spraakgebruik de naam van degene die haar indiende. Voor de volledigheid, dachten wij, is het wel aardig om te vermelden wanneer die motie Peschen werd ingediend en waar ze over ging.

Op de website van de gemeente in kwestie kwam de naam echter niet voor. Tussen de raadsleden bevond zich géén mevrouw of mijnheer Peschen, ook niet in voorgaande raadsperioden en ook niet bij de overzichten van leden van raadscommissies of fractie-assistenten.

Ten einde raad gooiden we dit in de groep. "Hebben jullie wel eens van Peschen gehoord? Weet iemand wat dat is?"

"Jawel," was het antwoord, 'The Passion, dat is toch dat culturele evenement in de Paastijd? Was dat niet in Groningen, vorig jaar? En in 2015 in Ommen?"

Moraal: nooit zomaar iets opschrijven, je niet laten afleiden door een overigens charmant Limburgs accent en altijd gebruik maken van de kennis van vakgenoten!
 


» Alle blogs van De Dames Rosenbaum

RSS  Volg de dames Rosenbaum via de RSS feed.

Webdesign » SPRANQ Utrecht